REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Expoziţie de Scenografie Teatru şi Film la Galeriile UCIN


     Lucrările de licenţă şi master ale absolvenţilor de la Universitatea Naţională de Arte sunt expuse la Galeriile UCIN de la Cinema Studio, după ce comisia de notare le-a examinat.
La invitaţia scenografului Radu Corciova, vicepreşedinte UCIN, profesorii şi studenţii de la clasa de Scenografie de la UNARTE au instalat proiectele pe simezele galeriei. Roxana Ionescu şi Cristian Niculescu, scenografi şi cadre didactice, şi-a susţinut elevii la vernisajul expoziţiei, la care a participat şi rectorul Cătălin Bălescu. Evenimentul face parte din programul de aniversare a 150 de ani de la înfiinţarea şcolii. Printre vizitatori s-a aflat şi directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile.  
     Studenţii Iulia Teuţan şi Ioan George Pancencu au creat proiecte de scenografie pentru filmele Filantropica şi Năpasta, iar Francesca Cioancă a venit cu un modul complex realizat pentru un spectacol de opera cu „Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini, montat la Universitatea de Muzică.
Ioan George Pancencu are o relaţie specială cu filmul, fiind scenarist şi regizor la mediumetrajul Dristor, pe care l-am prezentat la vizionarea de la Independent Union, proiect iniţiat de criticul de film Mihai Fulger la Cinemateca Union.
 
Imagine: Nicolae Cara
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cristian niculescu, galeriile ucin, independent union, ioan george pancencu, scenografie de film, unarte

Opinii: