REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Dracula Film Festival se deschide cu „Hotel Transilvania 2”


     Cea de-a 3-a ediția a Festivalului de Film Dracula se deschide cu avanpremiera națională a animației Hotel Transilvania 2, de Genndy Tartakovsky, pe 7 octombrie 2015.
     La Hotelul Transilvania lucrurile s-au schimbat în ultima vreme, politica strictă a lui Dracula, care accepta doar monștri în trecut, s-a mai relaxat și porțile s-au deschis și pentru oameni. Dar în spatele cavourilor închise, Dracula își face griji pentru nepotul său, Dennis, care deși e jumătate vampir, jumătate om, nu dă semne că ar fi într-adevăr și vampir. În timp ce Mavis e plecată în vizită la socrii umani (unde are și ea un șoc cultural), bunicul face o reuniune cu prietenii lui, Frank, Murray, Wayne și Griffin, cu scopul de a-l antrena pe Dennis. Dar atunci când tatăl lui Drac, bătrânul și morocănosul Vlad, apare inopinat la hotel și descoperă noile schimbări, lucrurile o iau un pic razna.
     Vocile personajelor sunt interpretate de Adam Sandler (Dracula), Andy Samberg (Johnny), Selena Gomez (Mavis), Kevin James (Frank), Fran Drescher (Eunice), Steve Buscemi (Wayne), Molly Shannon (Wanda), David Spade (Griffin), Keegan-Michael Key (Murray) și Mel Brooks (Vlad).  
     Festivalul se desfășoară între 7 și 11 octombrie, la Brașov, la Teatrul Sică Alexandrescu, Cinema One, Cinemateca Patria și Centrul Cultural Reduta.
     Dracula Film Festival aduce publicului filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy și are 3 secțiuni competiționale: lungmetraj și scurtmetraj internațional, dar și scurtmetraj românesc (DFF este singurul festival din România de acest gen care are o competiție de scurtmetraj).
     Evenimentul are loc anual în luna octombrie, la Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.
     Detalii: Draculafilm.ro // Facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adam sandler, dracula film festival brasov 2015, filme horror, hotel transilvania 2 film, selena gomez

Opinii: