REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film“Călărași - Un ținut la Poarta Raiului”, în regia lui Dumitru Grosei, câștigă un premiu în Japonia


     Filmul documentar Călărași - Un ținut la Poarta Raiului, în regia lui Dumitru Grosei, produs de Symbol Media și Alternative Cinema, a câștigat Premiul de excelență (Outstanding Award) în cadrul festivalului Meihodo International Youth Visual Media Festival 2020. Evenimentul se va desfășura în orașul Fukuoka, Japonia, în perioada 23 – 30 decembrie.
     Festivalul Meihodo International Youth Visual Media Festival este un eveniment independent sponsorizat de Meihodo, o corporație japoneză, care își propune să sprijine tinerii artiști vizuali din întreaga lume.
     Fondat în 2018, festivalul anual a fost creat în comun de Meihodo Inc. și Academia de Film din Beijing, ca un mare eveniment de selecție și prezentare a celor mai bune lucrări a tinerilor artiști. Evenimentul este compus din trei părți: expoziția de lucrări tematice, forumul de discuții și ceremonia de evaluare și decernare a premiilor. 
     În cadrul aceluiași festival au mai fost selectate și alte două filme ale regizorului Dumitru Grosei: Cadoul și Ecouri. De asemenea, regizorul are încă două elecții recente în cadrul festivalului New Generation Film Festival din Belgrade, Serbia, cu filmele de scurtmetraj ficțiune experimentale Ecouri și Dante Café, iar pe parcursul anului 2020 a adunat deja în jur de 50 selecții și 4 premii.
Detalii: Alternative Cinema
(22.12.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: alternative cinema productie, calarasi un tinut la poarta raiului, dumitru grosei

Opinii: