REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Documentarul “Beastie Boys Story”, în regia lui Spike Jonze, premieră națională la Flight FF


     Spike Jonze, unul dintre cei mai versatili regizori actuali regizează documentarul Beastie Boys Story, povestea celor care au influențat muzica unor artiști ca Eminem, Slipknot și Blur. Michael Diamond și Adam Horovitz de la Beastie Boys, una din cele mai surprinzătoare trupe de rap, își povestesc viața și activitatea, reușitele și dezamăgirile, melodiile și etapele, pe marele ecran, în documentarul care va rula în premieră în România, la D’Arc pe malul Begăi, marți, 1 septembrie.      Proiecția filmului va fi precedată de o discuție pe tema Actului muzical ca atitudine și manifest cu Mimo Obradov, Goran Mrakić, Florin Unguraș (U.F.O.), moderată de Mirela Iacob. Discuția începe la ora 19:30, iar filmul va rula la 20:30.
     Conceput ca un stand-up pe subiectul propriilor lor aventuri muzicale, documentarul Beastie Boys Story este un must-see pentru fani dar are destule de oferit și pasionaților de muzică. Practic Mike Diamond și Adam Horowitz fac glumițe, deapănă amintiri dar povestesc fascinanta scenă muzicală newyorkeză a deceniului 8 și, deloc întâmplător, modul în care o trupă, care ar fi vrut să fie punk, s-a trezit sedusă de rap și hip-hop și de posibilitățile pe care tehnologiile noi de atunci le ofereau unor muzicieni. Filmul a fost programat să se lanseze în cinematografe pe 3 aprilie 2020, urmând ca lansarea online să aibă loc pe 24 aprilie, pe Apple TV+, însă din cauza pandemiei lansarea limitată în cinematografe s-a anulat.
     Flight Festival a luat naștere în 2019 și este un festival de muzică, artă și tehnologie dezvoltat de organizatori în contextul în care orașul Timișoara va găzdui Capitala Culturală a Europei, și al cărui obiectiv este de a introduce cât mai mulți participanți în fascinanta lume a fenomenului cultural și de a poziționa orașul Timișoara pe harta festivalurilor relevante din Europa. În contextul pandemiei, Flight Festival este singurul festival de avengură, din România, care nu se anulează și nu se amână, ci se reinventează.
     Ediția din 2020 este gândită ca o călătorie cu mai multe escale, destinația finală fiind bine cunoscuta locație care a acomodat festivalul și în ediția de debut: Aerodromul Cioca. “Decolarea” se întâmplă în 28 august, iar locațiile în care se desfășoară activități pentru toate gusturile sunt Bastionul Theresia, Gradina de Vară a Filarmonicii Banatul, D’arc pe mal, Piața Sf. Gheorghe, Iulius Town și Aerodromul Cioca. Carla’s Dreams, Irina Rimes, Roxen, Grimus, Toulouse Lautrec, Shiver, K-lu, Phaser, R.U.A, Persona, Allover, Kings are overrated, Dragoș Moldovan, Amalia Gaiță și mulți alții sunt artiștii care vor urca pe scena de la Aerodromul Cioca.
Detalii: Flight Film Festival
(22.08.2020)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: beastie boys story, flight film festival 2020, spike jonze

Opinii: