REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Dispăruţii”, în mod misterios, lui Ion Bădescu


     Câţiva tineri cineaşti temerari au început să-şi exerseze abilităţile în realizarea unui film horror. Pentru că lumea nu e foarte interesată să finanţeze un astfel de film, se realizează scurtmetraje, dar nici din acestea prea multe.
Organizatorii Festivalului de Film Horror & Fantasy “Lună Plină” de la Biertan au adunat 7 filme la Focus România. Pariul dintre directorul artistic Andrei Creţulescu (prezent şi ca regizor, cu Bad Penny) şi criticul de film Mihai Chirilov poate ne va aduce şi în 2015 o astfel de secţiune.
Printre entuziaştii acestui gen este regizorul Ion Bădescu, care şi-a înfiinţat casa de producţie Lord John Film şi face scurtmetraje cu buget minim, ale lui şi ale prietenilor.
Filmul Dispăruţii / The Missing, pentru care a scris scenariul, a regizat, a jucat şi a montat, este unul dintre filmele de la Focus România “Lună Plină” din acest an.
Ion Bădescu este absolvent al UNATC Regie de film, a lucrat mult timp în televiziune, mai ales ca producător de promo. Este pasionat de acest gen şi vrea să revină la Biertan cu alt film. Din punctul lui de vedere, povestea contează, care trebuie spusă chiar şi cu mijloace modeste. 
 
Imagine: Iulia Voicu
 

Cuvinte cheie: disparutii, festival biertan, festivalul de film horror si fantasy luna plina, film horror, ion badescu, scurtmetraj romanesc

Opinii: