REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Despre filmul românesc, la CEREFREA Villa Noël


     Marți, 10 noiembrie, ora 18.00, la CEREFREA Villa Noël are loc o conferință despre cinematografia românescă, susținută de Mircea Deaca.

    Evenimentul este organizat de CEREFREA Villa Noël în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară și Centrul de Excelență în Studiul Imaginii (CESI) din cadrul Universității București.
    Tema discuției este „Bucătăria în noul val românesc. Cinematografie și mentalități” și se va concentra pe filmele produse după 1990, pe scenele de interior. Motivul e prezent în filmele unor regizori precum: Lucian Pintilie, Mircea Daneliuc, Cristi Puiu, Cristian Mungiu, Cristian Nemescu, Radu Jude sau Călin Peter Netzer.
    Mircea Deaca a terminat doctoratul la Université Paris III Sorbonne Nouvelle, cu o teză despre tradiția carnavalului și filmele lui Federico Fellini, este membru al Școlii Doctorale din cadrul CESI, unde susține cursuri despre cinema. Recent, a publicat: „Carnavalul și filmul lui Federico Fellini” (2009), „Camera secundă” (2011), „Cinematograful postfilmic” (2013), „Anatomia filmului” (2013), „Investigații în analiza cognitivă de film” (2015, în curs de apariție).
    Detalii: Facebook // CEREFREA
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bucataria in film, cerefrea villa noël, cristi puiu, cristian mungiu, mircea deaca

Opinii: