REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmDeliric și Bogdan Șerban într-o discuție despre Teen Vlogging la AIFF, pe 17 aprilie


     La cea de-a treia ediție, American Independent Film Festival propune o selecție de filme pentru adolescenți compusă din trei titluri recente: Eighth Grade (regia Bo Burnham), Skate Kitchen (regia Crystal Mosselle) și Mid90s (regia Jonah Hill), care aduc în prim-plan perioada adolescenței, influențele pe care mass-media și rețelele de socializare le au asupra tinerilor astăzi, dar și cultura urbană de skateboarding a capitalei.
     Filmul Eighth Grade, debutul lui Bo Burnham în lungmetraj, va avea o proiecție unică în festival miercuri, pe 17 aprilie, de la ora 20:00, la Cinema Pro și va fi urmat de un open-talk cu DELIRIC și Bogdan Șerban despre influența fenomenului vlogging-ului în viața tinerilor, riscurile și beneficiile care pot influența personalitatea în mediul online și offline.
     Filmul face portretul tinerei Kayla, o elevă de treisprezece ani a cărei dezvoltare e marcată de tranziția de la școala generală la liceu, fiind, după cum spune The Rolling Stones, unul dintre cele mai amuzante, triste și pline de sensibilitate filme cu adolescenți realizate vreodată”. În încercarea de a descrie conflictele pe care personajul introvertit le are atât cu grupurile celorlalți adolescenți din școală în față cărora își dorește cu disperare să fie cool, cât și cu tatăl ei - bine intenționat - filmul subliniază importanța pe care canalele de social media o au în construirea încrederii și a personalității Kaylei. Protagonista încearcă să treacă peste sentimente ca izolarea și anxietatea, cu ajutorul vlog-ului, în timp ce se luptă să reducă distanța dintre cum se percepe pe sine și cine crede că ar trebui să devină.
     Deliric e pasionat de hip-hop de când se știe, de poezia acestui stil muzical, de ritm, de jocurile de cuvinte. El a pus bazele primei sale formații la 11 ani, împreună cu doi prieteni de joacă. Fiind apreciat pentru sinceritate și transparență, Deliric a co-fondat Facem Records la sfârșitul anilor ’90, primul label independent de hip-hop din România, dar și C.T.C (Controlul Tehnic de Calitate), trupă din care face parte alături de Vlad Dobrescu și DOC și care, în 2005, a devenit una dintre cele mai influente în hip-hop din țară. „Inspecția Tehnică Periodică”, albumul solo din 2011 a devenit rapid cel mai bine vândut material românesc în mediul online, iar cel din 2016, DELIRIC X SILENT STRIKE este un material extrem de personal, cu versuri care-i reflectă trăirile.
     Lui Deliric nu-i este străin nici vlog-ul, căci după ce a trecut prin această experiență pe cont propriu, a început colaborarea cu PORC TV sub forma unui show numit Deli Show pe care-l găzduiește.
     Bogdan Șerban, MC și gazda show-ului Îmi place să Log-Out la Radio Guerrilla, va intra într-o discuție cu Deliric.  Dictator al timpului liber de peste 12 ani, Bogdan caută inovații și să (se) inoveze de la un sezon la altul, instituie trend-uri, apucături și direcții de consum cultural.
     Detalii: www.filmedefestival.ro
(16.04.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival 2019, bogdan serban, deliric, filme despre adolescenta, vlogging

Opinii: