REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Creepy Animation Night: vineri,  5 octombrie, de la 23.59


     Lungmetrajul de animație realizat în rotoscopie Teheran Taboo, o explorare tandră și amuzantă a ipocriziei și contradicțiilor societății islamice, va fi proiectat sâmbătă, 6 octombrie, de la 21.00, la Cinema Elvire Popesco, după Ceremonia de Premiere a celei de-a treisprezecea ediții ale Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est. O coproducţie germano-austriacă în regia lui Ali Soozandeh, Teheran Taboo spune povestea a patru tineri – trei femei din medii sociale diferite și un tânăr muzician – care își intersectează cărările în căutarea comună a libertății și fericirii în Teheran, un oraș plin de restricții și legi religioase care fac ca orice abatere să fie pedepsită draconic.
     Al doilea weekend al festivalului aduce a zecea ediție Creepy Animation Night, un maraton de animații horror și terifiante, adresate exclusiv categoriei de vârstă 18+. Startul animațiilor ”de coșmar” se dă vineri, pe 5 octombrie, la 23.59, la Cinemateca Eforie și la Cinema Elvire Popesco. Publicul prezent la Cinemateca Eforie va asista și la primul performance OrkiPP – un proiect audio-vizual care îl aduce pe ilustratorul Alexandru Ciubotariu (aka Pisica Pătrată) alături de shoegazerii de la Orkid. Pornind de la senzații, idei și imagini comune, Vlad Ilicevici, Radu Pop, George Frătica și Alexandru vor improviza în sincron, timp de 40 de minute. Blues-ul post-traumatic al celor de la Orkid se va transforma într-un dirge instrumental, cu drone și texturi complexe de chitară, cu explozii instrumentale care duc înspre post-metal. Simbolurile animate care formează universul vizual al formației vor fi backroundul live-drawingului lui Alexandru, într-un concept care are la bază alternanța dintre simetrie și haos.
     Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est are loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point și Expirat.
     Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, partener EMILE Awards – Premiile Europene ale Industriei Filmului de Animație, este organizat de Asociaţia Este’n'est și finanțat de Centrul Naţional la Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România și Institutul Cultural Român. Parteneri instituţionali: Centrul CINETic, UNATC I. L. Caragiale, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din România, Ambasada Franței în România, Centrul Ceh, Institutul Maghiar din București, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez. Parteneri: Groupama Asigurări, Old Mout, AVIS Rent a Car, Framebreed, Point Hub, Expirat Parteneri media: Radio Guerilla, Blitz TV, Vice România, Radio România Cultural, Sub25, The Institute, AaRC.ro, Igloo/Banchiza Urbană, IQads & SMARK, Proanimatie.ro, AGERPRES, Ziarul Metropolis, Dissolved Magazine, Munteanu Partener de monitorizare: mediaTRUST
Detalii: animest.ro
 
(4.10.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: animest 2018, creepy animation night 2018, teheran taboo film

Opinii: