REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmConcurs AIFF - Scrie un scenariu pentru Sebastian Stan


     Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: Write a Screenplay for.
     Până pe 26 martie 2019, scenariști care scriu în limbă română, experimentați sau începători, sunt așteptați să-și trimită propunerile la adresa: info@cinemascop.eu.
     Concursul de scenarii presupune scrierea unui outline pentru actorul american de origine română, Sebastian Stan.
     Outline-urile pot fi scrise fie pentru filme de lungmetraj ficțiune, fie pentru o miniserie TV de șase episoade.
     Un juriu format din specialiști (scenaristul Alexandru Baciu și Silvia Popescu, reprezentant HBO) va analiza toate aplicațiile și va alege proiectele finaliste, pe 8 Aprilie 2019.
     Autorii proiectelor finaliste sunt invitați să participe la un workshop de dezvoltare în perioada 10 – 17 aprilie 2019, la București, în timpul căruia proiectele lor vor fi dezvoltate cu consilierea unor script doctors.
     Proiectele finaliștilor vor fi analizate de un panel de specialiși împreună cu Sebastian Stan, iar aceștia vor alege proiectele pe care le-ar vedea dezvoltate ca scenarii. Pe data de 18 aprilie 2019, vor fi anunțate public proiectele câștigătoare.
     HBO Europe și Asociația Cinemascop vor susține dezvoltarea proiectelor alese până la faza de scenariu, până la 1 octombrie 2019.
     Inițiat în 2017, American Independent Film Festival revine în 2019 cu cea de-a treia ediție și prezintă o selecție de  producții independente americane recente, lansate în circuitul marilor festivaluri din lume precum Sundance, Cannes, New York, Tribeca, Telluride, Toronto, Veneția, alături de secțiuni retrospective, proiecții și evenimente speciale.
     Detalii: Regulament concurs
(15.03.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: american independent film festival 2019, asociatia cinemascop, concurs scenariu, hbo europe, sebastian stan

Opinii: