REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Compulsion” a câștigat trofeul „Lună Plină” 2017


     Ediția cu numărul șase a Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină a luat sfârșit duminică, 13 august. Timp de patru zile, Biertanul a fost vizitat de mii de cinefili pasionați de filme de gen.  Câștigătoarele trofeelor acestei ediții – în urma votului spectatorilor, care au înfipt țăruși de lemn în inima titlului favorit - au fost lungmetrajul Constrângere / Compulsion (regia Gonzalez Angel), un inconfortabil debut spaniol despre o tânără care realizează că iubitul ei nu este deloc ceea ce pare, și scurtmetrajul Holy F__k (regia Chris Chalklen), una dintre cele mai atipice și comice exorcizări văzute pe marele ecran.­­
     „Pentru ediția de anul ăsta am aceleași așteptări și speranțe ca pentru toate cele care au trecut: să se simtă lumea bine, să se bucure de filme și de activități, să simtă că a meritat să se rupă de cotidian două-trei zile, pentru o vizită la Biertan,” spunea Oana Giurgiu, directorul festivalului, la începutul acestei ediții. Vorbele ei s-au adeverit, la ediția din acest an, mii de oameni au venit din toată țara, dar și din străinătate, și s-au bucurat de filme, activități și momente de relaxare. În zilele de weekend sălile s-au umplut până la refuz iar numărul spectatorilor pe tot festivalul a crescut cu 60% față de anul trecut. De asemenea, interesul localnicilor pentru eveniment a crescut și el, anul acesta fiind prezenți cu 20% mai mulți săteni față de anul trecut.
     Alături de filmele din competiție, proiecțiile speciale au avut și ele mare succes. Grădina Melies a fost plină pentru cine-concertul CelloFun, Femeia în Lună, iar Irina Margareta Nistor, aflată pentru prima oară la festival, a fost vocea naratorului. Filmul românesc The Wanderers, parțial filmat la Biertan și proiectat tot în Grădina Melies, în prezența echipei, a câștigat mulți fani, publicul declarându-se încântat de povestea cu vampiri din Transilvania în care Armand Assante a interpretat rolul principal.
     Anul acesta selecția filmelor a fost semnată de criticul de film Cătălin Mesaru, care a ales dintr-un total de 1500 de filme înscrise un total de 10 lungmetraje și 19 scurtmetraje.
     Detalii: www.lunaplinafestival.ro // facebook
 
(14.08.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biertan 2017, festivalul de film horror si fantasy luna plina, filme castigatoare biertan, luna plina 2017, oana giurgiu

Opinii: