REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Valentin Teodosiu, „Un clovn pentru eternitate”, la Editura UCIN

„Un clovn pentru eternitate”

Valentin Teodosiu

  • Editura UCIN 2019
  • a treia ediție
  • Coperta: Alexandra Bardan
  • audiobook, citită de Valentin Teodosiu

Valentin Teodosiu, „Un clovn pentru eternitate”, la Editura UCIN


     A treia ediție a cărții „Un clovn pentru eternitate”, îmbogățită cu un audiobook, a fost tipărită de curând la Editura Uniunii Cineaștilor din România. Cartea a avut succes pentru că Valentin Teodosiu scrie așa cum vorbește: cu umor, cu sinceritate, sărind de la una la alta, după cum vin amintirile, fără filtru. Cu bucurie și cu tristețe, cu nostalgie și speranță. „Clovnul” are de toate în pălărie, care e mare și cu multe decorații. Prima ediție a apărut în 2006.
    Așa cum mărturisește autorul, la început scrisul a fost terapeutic. Actorul era mereu pe scenă sau la filmare, dar omul trecea prin momente personale dificile, pe care era nevoit să le ascundă sub masca personajului. Jurnalul a fost salvarea și s-a transformat într-o carte tipărită. Surprins și el de succesul cărții, Valentin Teodosiu promite acum un nou volum, „Clovnul se întoarce”. „Eternitatea să mai aștepte”, zice el.
     Cu prilejul lansării celei de-a treia ediții, prietenii s-au adunat la Muzeul Național al Literaturii Române. Laurențiu Damian, președintele UCIN, a vorbit despre carte, dar mai ales despre Valentin Teodosiu. Masiv și modest, actorul s-a bucurat că e înconjurat de prieteni: George Mihăiță, Adrian Lustig, Constantin Vaeni, Maria Rotaru.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu
(18.07.2019)
Cuvinte cheie: editura uniunii cineastilor din romania, george mihaita, laurențiu damian, un clovn pentru eternitate volum, valentin teodosiu

Opinii: