REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



CINETic, în topul centrelor de cercetare din România


     CINETic a fost inclus, pentru a doua oară consecutiv, în Foaia de parcurs națională 2021-2027 a centrelor de cercetare, clasându-se pe locul al 19-lea din cele 116 unități punctate.
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prin Comitetul Român pentru Infrastructuri de Cercetare (CRIC) a elaborat clasamentul centrelor de cercetare din țară pe baza aplicațiilor acestora, a misiunii și rezultatelor înregistrate, în vederea alcătuirii Foii de parcurs naționale. Evaluarea a fost făcută de către paneluri de experți independenți, conform metodologiei și a grilelor de evaluare.
     În acest clasament, CINETic este în compania atâtor centre prestigioase și cu tradiție, precum Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” Măgurele, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială șa. Alături de UNATC, în Topul 20, conform punctajelor obținute, se regăsesc proiecte ale Universității din București (locul al doilea) și ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (locul 14).
     Înființat în 2015, CINETic, sub numele complet de Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, este parte a Departamentului Cercetare Dezvoltare Inovare al Universității Naţionale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (DCDI). Centrul derulează proiecte în domeniul interacțiunii digitale și al neuroștiinţei aplicate în arte performative și film. CINETic are șase laboratoare cu echipamente și dotări de ultimă generație: Tehnici digitale creative în cinematografie (LIC), Interacțiune digitală sunet lumină (LIS), Animație digitală (LAD), Design de decor virtual și realitate augmentată (LAR), Interacțiune digitală (LID), Dezvoltare cognitivă și psihologie aplicată prin experiențe imersive (LDCAPEI). Amintim două dintre proiectele recente derulate la CINETic de-a lungul celor șase ani de existență: Dezvoltarea unei metodologii de terapie prin teatru cu efect la nivel neurochimic și neurocognitiv – MET și Contagiunea socială a stărilor cognitive și emoționale în procesul de îngrijire a pacienților cu Alzheimer – STAD.
Detalii: facebook
(10.12.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinetic, unatc il caragiale

Opinii: