REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Cinepub Live – Eugen Ciurtin în dialog cu Vintilă Mihăilescu


     „Noi aplicăm acest gen de rasism nouă înșine – ne-am născut inferiori de la natură și asta este. Este un fel de fatalism mioritic trecut în genetică, mai modern,” spune Vintilă Mihăilescu într-un interviu acordat celor de la pressone.ro, cu ocazia publicării volumului colectiv „De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc”, coordonat de Vintilă Mihăilescu.
     Cinepub Live invită publicul la o discuție cu Vintilă Mihăilescu, antropolog, profesor universitar doctor și publicist. Director al Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), visiting professor la numeroase universități și centre de studii avansate din Canada, Franța, Italia, Elveția, Germania, Belgia, Austria, Bulgaria și colaborator permanent al revistei Dilema Veche, unde deține rubrica Socio-hai-hui, Vintilă Mihăilescu este invitatul special Cercul și CINEPUB Live.
     Întâlnirea are loc miercuri, 29 noiembrie, ora 19.30, în Librăria Cărturești Verona și poate fi urmărită online pe www.cinepub.ro. Discuția este moderată de Eugen Ciurtin.
     În 1990, Vintilă Mihăilescu a inițiat organizarea Societății de Antropologie Culturală din România (SACR), al cărei președinte a fost între 1994 și 2000. Din 2005 până în 2010 a fost directorul general al Muzeului Țăranului Român. Între 1978 şi 1991, a fost cercetător al Centrului de Antropologie al Academiei Române. A mai publicat, printre altele: „Paysans de l’histoire” (în colab.,1992), „Fascinația diferenței” (1999), „Socio-hai-hui. O altă sociologie a tranziției” (2000), „Socio-hai-hui prin Arhipeleagul România” (2006), „Antropologie. Cinci introduceri” (2007), „Sfîrșitul jocului. România celor 20 de ani” (2010), „Scutecele națiunii și hainele împăratului. Note de antroplogie publică” (2013), „De ce este România astfel? Avatarurile excepționalismului românesc” (coord., 2017). 
(29.11.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cercul, cinepub.ro, eugen ciurtin, libraria carturesti verona, vintila mihailescu

Opinii: