REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCinemateca Docuart – „Procesul”, de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan


     Procesul, regizat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, va fi proiectat la Cinemateca Docuart luni, 4 noiembrie, de la ora 19.30, la Spațiu Docuart, Calea Giulești 14 (ISAF), etaj 4, București. Filmul va fi urmat de o discuție cu cei doi realizatori.
     Filmul tratează cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o. După un lung șir de încercări de a-și demonstra nevinovăția, în iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că - în cauza Moldoveanu împotriva României - a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil.      Acuzatul nu a avut avocat, nu a fost audiat și nu s-au administrat în mod direct probe. Documentarul îl urmărește pe Mihai Moldoveanu după eliberarea provizorie și se concentrează pe rejudecarea dosarului și consecințele noii sentințe, oferindu-i cinefilului rolul de jurat într-un caz complicat și controversat.
     Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Puteți face rezervări online.
     Detalii: www.docuart.ro
(03.11.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: cinemateca docuart, claudiu mitcu, ileana birsan, mihai moldoveanu, procesul film

Opinii: