REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



CinEd, sesiuni de formare pentru cadrele didactice de la ciclul primar


     CinEd, programul de educație cinematografică pentru tineri, organizat de Asociația Macondo, continuă procesul de formare al învățătorilor și profesorilor de la ciclul primar. Trainingul are loc la Spațiul Public European, în 12-13 februarie, între orele 14:00 – 18:00.
     Formarea va fi coordonată de criticul de film Andreea Mihalcea și include prezentarea platformei internaționale CinEd, a instrumentelor de utilizare și a materialelor didactice audiovizuale disponibile. Vor proiectate și două dintre filme din catalogul CinEd -  Luminița (2003, Franța-Senegal, r. Alain Gomis, 15’) și Prima zi de școală (1956, Franța, r. Jacques Rozier, 23’).
     CinEd este un proiect inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză şi implementat în România de Societatea Culturală NexT (pentru nivelul gimnazial și liceal) și de Asociaţia Culturală Macondo (pentru nivelul primar). CinEd este un program co-finanţat de programul Europa Creativă/MEDIA al Uniunii Europene și realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei din România. Parteneri: Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România, Institutul Cervantes din București, EduCaB, Spațiul Public European. Participarea este gratuită.
Detalii: cined.macondo@gmail.com  
(1.02.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia macondo, cined 2018, cined program de educatie cinematografica

Opinii: