REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCineclub Queer - „Soldații. Poveste din Ferentari”


     Cineclub Queer organizează o proiecție în avanpremieră a filmului Soldații. Poveste din Ferentari (regia Ivana Mladenović, 2017), unul dintre cele mai așteptate titluri românești ale anului 2018 și unul dintre puținele lungmetraje de ficțiune din istoria cinematografiei autohtone care abordează deschis tema homosexualității. Produs de Hi Film Productions, filmul este o adaptare liberă după romanul cu același nume scris de Adrian Schiop și apărut la Editura Polirom în 2013.
     Selectat în festivaluri internaționale precum Toronto, San Sebastián și Rotterdam, Soldații. Poveste din Ferentari urmărește relația dintre un antropolog (Adrian Schiop), care se mută în cartierul Ferentari pentru a cerceta universul social al manelelor, și Alberto (Vasile Pavel Digudai), un bărbat care și-a petrecut o bună parte din viața adultă în pușcărie. Relația lor, bazată în egală măsură pe susținere reciprocă și pe exploatare, trasează un portret mai vast al diviziunilor economice, sociale și culturale care caracterizează societatea românească.
     Proiecția va avea loc joi, 25 ianuarie, ora 19:00, la Cinemateca Union, și va fi urmată de un Q&A cu membrii echipei.
     Începând cu data de 2 februarie, filmul va fi distribuit în cinematografele din România de Micro Film.
     Cineclub Queer este un proiect de cinema care constă în organizarea unor proiecții bilunare cu filme queer. Prin această inițiativă, Cineclub Queer își propune să aducă în prim-plan o serie de filme LGBTQ+ clasice din cinematografia mondială (produse până în 1990), cu intenția de a redescoperi și rediscuta un patrimoniu deja existent în colecțiile Arhivei Naționale de Filme.
     Afișul filmului este realizat de Radu Pop.
     Prețul biletului de intrare este 10 lei. Accesul în sală după începerea proiecției este interzis.
     Detalii: Facebook
(17.01.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian schiop, cineclub queer, ivana mladenovic, soldatii poveste din ferentari film

Opinii: