REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Chuck Norris vs. Communism”, proiectat la Casa Întâlnirilor cu Istoria din Varșovia


     Casa Întâlnirilor cu Istoria din Varşovia realizează în toamna anului 2016 proiectul „Bun venit în Ţările Democraţiei Populare”, dedicat realităţilor vieţii de zi cu zi din statele fostului bloc comunist, din perioada 1945-1989.
     Derulat pe parcursul a patru luni şi realizat în colaborare cu Institutul Polonez de Film, proiectul constă în proiecţii de filme documentare, însoţite de întâlniri tematice, moderate de regizorul şi profesorul Maciej Drygas, cu participarea istoricilor, antropologilor şi sociologilor specializaţi pe problemele prezentate în filme, precum şi ateliere educaţionale. În data de 27 octombrie va avea loc proiecţia filmului Chuck Norris vs. Communism (2015, regia Ilincăi Călugăreanu), urmată de o discuţie cu istoricul polonez Adam Burakowski, specialist în istoria română. Institutul Cultural Român de la Varşovia este partener al evenimentului.
     Casa Întâlnirilor cu Istoria este o instituţie de stat care se ocupă de istoria contemporană a Poloniei şi Europei Est-Centrale, manifestările organizate având ca scop principal informarea şi educarea publicului larg în domeniul istoriei. Prin expoziţii, cicluri de întâlniri, conferinţe, proiecţii de filme, publicaţii, unele cu caracter internaţional, se încearcă păstrarea vie a memoriei secolului al XX-lea. 
     Detalii: www.icr.ro
(28.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: bun venit in tarile democratiei populare, casa intalnirilor cu istoria, chuck norris vs comunism film, fostul bloc comunist, institutul cultural roman varsovia

Opinii: