REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCele mai bune filme pentru publicul tânăr, în premieră la KINOdiseea


     Cea de-a XI-a ediție a Festivalului internațional de film pentru publicul tânăr va avea loc la București, între 8 și 13 noiembrie. Timp de zece ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului bucureștean filme în premieră în Europa de Sud-Est sau România, cele mai noi filme pentru copii, apreciate de publicul internațional și de criticii de film din întreaga lume, premiate la festivaluri internaționale precum Berlin sau Sundance, producții cu tematici educative și sociale, care nu intră în rețeaua de distribuție clasică.
     Anul acesta, vor avea loc două competiții de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria și Cinema Eforie, opt filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor.
     În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse patru titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Teatrul Apollo 111 pe 9 și 10 noiembrie.
     Festivalul include și cinci competiții de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.
     Gala de deschidere va avea loc la Cinema Gloria, pe 8 noiembrie, la ora 19:00, cu filmul Vara mea extraordinară cu Tess/My Extraordinary Summer with Tess, al regizorului olandez Steven Wouterlood, care a vizitat Festivalul KINOdiseea în 2016, împreună cu unul dintre scurtmetrajele sale. Vara mea extraordinară cu Tess a primit Mențiunea Specială a Juriului la Berlinale 2019, secțiunea Generation, Premiul pentru Cel mai bun film la Festivalul de film de la Zlin și este unul dintre cele mai aclamate filme europene pentru copii ale anului.
     Detalii: www.kinodiseea.ro // KINOdiseea FB
(11.10.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: filme pentru publicul tanar, kinodiseea 2019, kinodiseea international children film festival

Opinii: