REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Câștigătorii Kinofest 2017


     Cea de-a XI-a ediție a Festivalului Internaținal Kinofest s-a desfășurat între 22 și 24 octombrie 2017, la Cinema Elvira Popescu, Energiea Pub și Mansarda Lente.
     Vineri seara, Backstory a fost desemnat cel mai bun film de ficțiune din competiția Kinofest 2017. Povestea prezintă viața unui bărbat care în copilărie a fost părăsit de mamă, rămânând în grija tatălui său violent. Își croiește drum prin adolescență și se îndrăgostește de femeia visurilor sale. Dar când în sfârșit totul pare să se fi rezolvat, un eveniment neașteptat îi schimbă cursul vieții pentru totdeauna.
     Din juriul competiției de ficțiune au făcut parte Alexandra Paun (scenarist si producător independent de film), Ana Maria Ilie (curator de arta contemporana, director creativ la Galateca Art Gallery), Toma Cuzin (actor) și Daniel Sur (scriitor).
     Catherine, de Britt Raes, a luat premiul competiției de animație, după proiecția de sâmbătă seară. Lansat în octombrie 2016, are deja zeci de selecții în festivaluri și foarte multe premii. Membrii juriului de animație au fost: Radu Tinc (art-director / owner la Meka Studio), Ana Maria Ilie (curator de artă contemporană, director creativ la Galateca Art Gallery), Andrei Cotrut (ilustrator și art director), Valentin Partenie (director Kinofest).
     Competiția online a fost câștigată de filmul Avionul, regizat de Jesus Martinez Nota din Spania. Jocurile copiilor despre avioane sunt diferite în lume. În timp ce pentru unii copii avionul este lingura cu mâncare, mânuită de mama, copiii din Siria cântă despre bombardamentele mortale ale avioanelor. El avion a fost desemnat câștigător prin voturile publicului de pe Youtube.
     Detalii: www.kinofest.com
(26.09.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: castigatorii kinofest 2017, festival de film bucuresti, kinofest 2017

Opinii: