REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâștigătorii Festivalului Internațional de Film București 2017


     Duminică, 2 iulie, a avut loc Gala de premiere a Festivalului Internațional de Film București 2017, la Cinema Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez, și a fost prezentat de actrița Kristina Cepraga.
     În timpul festivității au fost decernate 5 distincții: premiul publicului, premiul pentru scenariu, premiul pentru regie, premiul pentru scurtmetraj românesc și marele premiu al juriului.
     Giulia Dobre și Ionuț Mareș, care au făcut parte din juriul de critici, au oferit premiul coproducției Brazilia-Franța, Gabriel and the Mountain (regia Fellipe Barbosa).
     Closeness (Rusia, Kantemir Balagov) a luat două premii la BIFF 2017: premiul pentru scenariu, oferit de Dacin Sara, și premiul pentru cel mai bun film, oferit de Institutul Cultural Român.
     Premiul pentru regie, oferit tot de Institutul Cultural Român, a ajuns la Wullu (Franța-Senegal, regia Daouda Coulibaly).
     Competiția de scurtmetraje românești a avut doi câștigători. Chers Amis (regia Valeriu Andriuță) a fost distins cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, în timp ce Universitatea Hyperion, partener al B-IFF, i-a acordat Kristinei Cepraga un premiu onorific pentru filmul Tamara. Echelon.
     Detalii: Facebook
(04.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biff 2017, chers amis film, gala biff 2017, kristina cepraga, valeriu andriuta

Opinii: