REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„CASA CU PĂPUȘI”,  din 24 septembrie în cinematografe


     Debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, documentarul „Casa cu păpuși”/ „House of Dolls”, proaspăt câștigător al Trofeului „Ceau Cinema!” Timișoara, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 24 septembrie 2021. Filmul, produs de microFilm și Film Cartel, a avut premiera internațională, anul trecut, la Sarajevo International Film Festival și a devenit unul dintre cele mai îndrăgite documentare românești.
     „Casa cu păpuși”, o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani,va fi distribuit de microMULTILATERAL cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.
     Despre debutul său în regie, Tudor Platon declară: „Mereu mi-a plăcut să-i înregistrez pe cei apropiați, în special pe cei din familie. Simt că, prin intermediul unui aparat de înregistrat imagini sau sunet, ei îmi dau voie să mă bag în sufletul lor, iar mie îmi place acolo. Bănuiesc că are de-a face cu ceva din copilărie, ceva ce mi-a rămas sau din contră, am pierdut și încerc să-l recapăt; nici eu nu știu. Din același instinct am ajuns să îmi filmez și bunica, pe Cica, împreună cu prietenele ei, în timpul vacanței lor anuale la munte.”
     „Casa cu păpuși” le are în distribuție pe Viorica Crăciun, Ileana Crăciun, Elena Laslu, Ana-Maria Bondar, Aura Chindea. Tudor Platon semnează regia, scenariul și imaginea, montajul a fost realizat de Natalia Volohova Deliu, iar de sunet s-a ocupat Ștefan Azaharioaie. Producători: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon, Alexandru Solomon.
     „Casa cu păpuși” este o producție microFILM și Film Cartel în co-producție cu1TV Neamț. Cu sprijinul financiar al Dr. Oetker, Provident, kika România, Covalact, Savini Due, Bilka Steel, MediaCom, Vitrina Advertising. Parteneri media: Radio România Cultural, Music Channel, FILM, Ziarul Metropolis, CineGhid.ro, MovieNews.ro, All About Romanian Cinema.ro, Cinefan.ro

 
 
(4.08.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: casa cu papusi documentar, microfilm, trofeul ceau cinema 2021, tudor platon

Opinii: