REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Caravana Filmului Românesc Onești 2016


     Atmosfera evenimentului din Onești nu s-a schimbat foarte mult de anul trecut, chiar dacă între timp a fost ales un alt primar, iar locul de desfășurare a proiecțiilor s-a mutat în parcul orașului. Caravana Filmului Românesc, organizată de Asociația CineCultura și MDV Audio-Video, i-a adus localității un premiu pentru activitate culturală, așa că noul primar, ing. Nicolae Gnatiuc, s-a implicat în organizare. Ideea lui de a muta proiecțiile în parc, în fața Sălii de sport ”Nadia Comaneci” a fost de bun augur, iar localnicii au venit în număr mare la întâlnirea cu filmele românești și cineaștii invitați. Peste tot vedeai afișe cu programul, iar la primărie s-a organizat o conferință de presă, preluată de media locală. 
     Cea de-a patra ediție a Caravanei Filmului Românesc la Onești a fost realizată cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România și al Dacin Sara. Regizorul Laurențiu Damian, președinte UCIN, și regizorul Șerban Marinescu, președinte Dacin Sara, au fost prezenți la proiecții și au prezentat filmele.
Organizatorii Roxana Busu și Mihai Orășanu au propus filme românești clasice, dar și producții recente, ca Dincolo de calea ferată, regizată de Cătălin Mitulescu, care a venit la vizionare împreună cu actrița Ada Condeescu. La proiecția peliculei Carmen, regizorul Doru Nițescu a fost prezent împreună cu actrița Rodica Lazăr, originară din Onești. Invitați speciali au fost și actorii Dorel Vișan și Bogdan Stanoevici.   
     Pentru anul viitor, caravana va avea un program special cu filme de animație și documentare vechi, care au intrat deja într-un proces de digitalizare, realizat de Dacin Sara și MDV Audio Video. Caravana Filmului Românesc face acum parte dintr-un program european, care încurajează modalitățile de promovare a cinematografiilor naționale.
Detalii: caravanafilm.ro / facebook 
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
(29.08.2016)

Cuvinte cheie: caravana filmului romanesc onesti 2016, laurentiu damian, mihai orasanu, roxana busu, serban marinescu

Opinii: