REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCaravana Docuart ajunge la Brașov pe 15 și 16 martie


     Cea de-a cincea ediție a Caravanei Docuart Brașov are loc pe 15 și 16 martie 2018 și aduce câteva dintre producțiile premiate la București Docuart Fest (BDF), evenimentul dedicat documentarului românesc. Următoarea oprire a caravanei va fi la Sibiu.
     Joi, 15 martie, programul începe la ora 18.00 cu Cine iubește și lasă (regia Victor Gălușcă) și continuă cu Ionaș visează că plouă (regia Dragoș Hanciu – cel mai bun documentar studențesc la BDF), Varză, cartofi și alți demoni (regia Șerban Georgescu – marele premiu BDF) și Variațiuni pe un nume (regia Violea Gorgos – cel mai bun documentar de televiziune la BDF). Regizorul Victor Gălușcă și Ileana Szasz, din echipa filmului Ionaș visează că plouă, vor fi prezenți pentru a răspunde întrebărilor din public.
     Vineri, 16 martie, de la ora 18:00, spectatorii pot vedea scurtmetrajul studențesc premiat pentru cel mai bun montaj, O viață ratată (regia Eugeniu Bocancea), despre istoria de rezistență a unui național țărănist în fața represiunilor regimului socialist din România. În continuare, la 18:30 rulează Bune și blânde (regia Florin Andreescu), un film despre o lume pe cale de dispariție în care un mod de viață este supus testului timpului, iar de la 19:00 – Momente de tăcere (regia Ion Donică), filmul premiat pentru cea mai bună regie. La finalul fiecărei proiecții public va putea vorbi cu regizorii celor trei documentare.
     Secondo me, documentarul lui Pavel Cuzuioc, poate fi văzut de la ra 20.15. Filmul urmărește viața cotidiană a trei garderobieri care își desfășoară activitatea în trei opere din Europa: Opera din Viena, Opera Scala din Milano și Opera din Odesa
     Proiectul este organizat de asociația culturală pentru film documentar românesc Docuart și reprezintă o extensie a festivalului de film București Docuart Fest. Caravana Docuart este cofinanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale (MCIN) și Centrul Național al Cinematografiei (CNC).
 
(12.03.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: caravana docuart brasov 2018, documentare romanesti, ionas viseaza ca ploua film, varza, cartofi si alti demoni film

Opinii: