REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmCâmpulung Film Fest, 26-28 august


     Asociația Hasmațuchi, în colaborare cu primăria din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, organizează prima ediție a Câmpulung Film Fest (26-28 august). La gala de deschidere a festivalului este programată proiecția Bacalaureat, regizat de Cristian Mungiu.
Anul acesta țările invitate sunt Danemarca, situată pe prima poziție în clasamentul ONU în ce privește bunăstarea populației, și India, tărâmul uneia dintre cele mai diverse civilizații. Fiecare țară va fi reprezentată de filmele de absolvire ale studenților din școala de film națională: 20 de filme de scurt și mediu metraj, organizate în două secțiuni, produse de Școala Națională de Film a Danemarcei din Copenhaga, respectiv de Departamentul de Comunicare Film și Video al Institutului Național de Design din Ahmedabad, India.
     PERISCOP, cea de-a treia secțiune a festivalului, va prezenta 8 scurtmetraje nedescoperite încă, filme de animație sau experimentale, cu o paletă diversă de genuri, provenind din țări precum Franța și Marea Britanie, dar și un documentar spaniol pe subiectul crizei refugiaților.
Pe lângă proiecțiile la Casa de Cultură a Sindicatelor, se vor organiza evenimente și proiecții în spații alternative.
Detalii: campulungfilmfest.com
(8.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia hasmatuchi, bacalaureat film, campulung film fest 2016, campulung moldovesc

Opinii: