REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Călăuza – aplicația dedicată filmului de autor


     Asociația Culturală Metropolis, în parteneriat cu Ministerul Culturii, a lansat Călăuza, prima aplicație de mobil dedicată filmelor de autor și adresată publicului cinefil.
     Aplicația poate fi descărcată pe telefoanele mobile Android și iPhone și este o platformă utilă atât organizatorilor de festivaluri și distribuitorilor de film independent, cât și publicului cinefil, centralizând toate informațiile despre filmele de artă distribuite în cinematografele și spațiile alternative din România.
     Utilizatorii vor primi alerte despre programul cinematografelor de artă, cât și despre proiecţiile de film în spaţii neconvenţionale și despre alte evenimente legate de film (dezbateri, conferințe).
     Aplicația va avea un caracter interactiv: utilizatorii vor putea contribui cu voturi şi alte tipuri de feedback, îşi vor putea rezerva locuri la evenimente și vor participa la concursuri.
     Călăuza este gratuită și conține, deocamdată, programele festivalurilor KINOdiseea și Cinepolitica, precum și datele unor proiecții de film independente. Organizatorii de evenimente și distribuitorii de film de autor sunt invitați să-și încarce informațiile pe Călăuza.
     Proiectul este finanțat de UCIN (Uniunea Cineaștilor din România).


Galerie Foto

Cuvinte cheie: asociatia metropolis, calauza aplicatie, distribuitori romani, festivaluri de film romania, film de arta, film european

Opinii: