REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Biserici de lemn din România”, proiectat la Festivalul Cronograf 2017


     Biserici de lemn din România  (regia Kiki Vasilescu) va fi proiectat în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar Cronograf de la Chișinău.
     Documentarul va fi proiectat în cadrul a două evenimente speciale, la care vor fi prezenți Cristina Iordache, producător la East Movies, și regizorul Kiki Vasilescu, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Chișinău. Prima vizionare va avea loc la „Aparatmentul Deschis”, pe 27 mai, ora 21.00, cea de-a fiind programată în ziua următoare, pe 28 mai, ora 15.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
     „Documentarul este un film de prezentare a unor construcții relevante pentru specificul istoric și cultural comun al României și Republicii Moldova. Filmul se concentrează mai puțin asupra ritualurilor religioase și mai mult asupra istoriei clădirilor, a meșteșugurilor implicate în realizarea lor, a tehnicilor de construcție cu lemn, a decorațiunilor interioare și exterioare. Pentru a face legătura cu prezentul a acestor monumente căzute în uitare, filmul insistă și asupra prezentării cadrului natural și a micilor comunități în care continuă să funcționeze aceste biserici,” spune Kiki Vasilescu.
     Detalii: Cronograf // www.eastmovies.ro
(19.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: biserici de lemn din romania film, casa de productie east movies, cronograf 2017, documentare romanesti, kiki vasilescu

Opinii: