REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Berliner” și “Cei mai frumoși ani” (Franța, 2019) în selecția oficială BBCF 2021


     Vă invităm astăzi la orele 22.00 pe postul TV comedyEst să vizionați filmul Cei mai frumoși ani | La Belle Époque (Franța, 2019).De asemenea, astăzi, la orele 22.00, pe postul TV CINEMARATON va fi difuzat filmul Berliner | The Campaign (România, 2020). Filmele pot fi urmărite și în reluare pe comedyEst, după cum urmează: duminică, 5 decembrie, la orele 22.00 – “Berliner” și miercuri, 8 decembrie, la orele 20.00 – „Cei mai frumoși ani”.
     “Berliner” (România, 2020) este o comedie politică în regia lui Marian Crișan, scenariu: Marian Crișan și Gabriel Andronache, Distribuție: Ion Sapdaru, Ovidiu Crișan, Sorin Cociș, Maria Junghietu. Este cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Marian Crișan, după Morgen, Rocker și Orizont. Scenariul este semnat de Marian Crișan și Gabriel Andronache, iar imaginea de Oleg Mutu. Lungmetrajul a fost filmat la Salonta, orașul natal al regizorului Marian Crișan. Filmul avut premiera la cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional de film de la Moscova (MIFF) care a avut loc între 1 și 8 octombrie 2020, unul dintre cele mai vechi festivaluri de film din lume, unde a câștigat premiul „Keen Eye” acordat de Russian Cinema Clubs Federation.
     “Berliner” aduce pe ecran o prietenie ciudată între un șofer de tractor dintr-un orășel de provincie și un politician de rang înalt din București, în timpul unei campanii electorale tensionate, într-o satiră despre politică, corupție și valori morale. Titlul filmului vine de la sintagma „Ich bin ein Berliner”, din faimosul discurs anti-comunist al lui John F. Kennedy, ținut în Berlinul de Vest, în vara anului 1963.

     Filmul Cei mai frumoși ani” (Franța, 2019) este o comedie suprarealistă, regie& scenariu: Nicolas Bedos, distribuție: Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier, Fanny Ardant.
Considerat de Hollywood Reporter “sexy și original” și descris de Variety drept “un Westworld francez cu actori în loc de roboți”, “Cei mai frumoși ani” a fost de trei ori premiat la César 2020, pentru Cea mai bună actriță într-un rol secundar (Fanny Ardant), Cel mai bun scenariu (Nicolas Bedos) și Cele mai bune decoruri. Viața lui Victor, un sextagenar deziluzionat, este dată peste cap atunci când Antoine, un anteprenor strălucit, îi propune un nou tip de atracție: îmbinând artificii teatrale și reconstituiri istorice, firma lui Antoine permite clienților să aleagă o perioadă din viața lor și să se întoarcă în timp. Victor alege să retrăiască săptămâna cea mai marcantă din viața sa, cea din urmă cu patruzeci de ani, când şi-a întâlnit marea dragoste…

     Bucharest Best Comedy Film Festival este organizat de către Asociația Culturală Artclub. ComedyEst și Cinemaraton sunt canale de televiziune cu acoperire națională care pot fi urmarite și pe platforma Digi online. Parteneri: Centrul Național al Cinematografiei, Primaria Municipiului București prin ARCUB, Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii, Ambasada Irlandei, Ambasada Canadei, Ambasada Suediei, Delegația generală Valonia - Bruxelles, Goethe Institut. Sponsori: La Mama, Bants Advisory, Loteria Română. Parteneri media: AGERPRES, Magic FM, Times New Roman, LiterNet, All About Romanian Cinema (AaRC.ro), Zile și Nopți
Detalii: facebook
 
 
(4.12.2021)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: berliner film, bucharest best comedy film festival 2021, enea dabija, marian crisan

Opinii: