REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Berlinale semnează angajamentul de respectare a parității de gen


     Festivalul de Film de la Berlin semnează angajamentul de respectare a parității de gen pe care Cannes, Veneția și alte festivaluri le-au semnat deja.
     Dieter Kosslick, directorul festivalului, va semna angajamentul pe 9 februarie la o întâlnire sponsorizată de Women in Film and Television Germany, au confirmat organizatorii miercuri. Angajamentul a fost inițiat de către organizația franceză 5050x2020, anul trecut la Cannes.
     Protocolul nu impune cote obligatorii, dar promite că festivalul va ajunge la un raport de gen egal în managementul organizației. În plus, cere transparență în legătură cu numărul de filme înscrise la festival și membrii din comisiile de selecție și programare.
     În iunie, după ce Kosslick se va retrage după 18 ani ca director al festivalului, așteptările sunt ca Berlinale să devină singurul mare festival condus de o femeie. Mariette Rissenbeek, directorul executiv al organizației de promovare German Film, a fost desemnată să conducă Berlinale alături de Carlo Chatrian, directorul Festivalului de Film de la Locarno.
     Detalii: Variety
(01.02.2019)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: berlinale 2019, dieter kosslick, mariette rissenbeek, paritate de gen festival de film

Opinii: