REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Avanpremieră ”Egregora”, scris și regizat de Andrei Chiriac


     Ambițiosul cineast Andrei Chiriac a purces la realizarea unei epopei, Egregora - Comoara pierdută, care amestecă istoria cu mitologia, în care personajul central este Vlad Țepeș (Daniel Nuță).      Devenit brand național ca ”Dracula”, Vlad Țepeș este un bun cârlig pentru promovarea țării, iar Egregora are numeroase filmări cu drona în zone pitorești și mai puțin cunoscute.
Un alt atu al seriei, din care am văzut în avanpremieră doar primul episod, este acțiunea. Într-o perioadă turbulentă a istoriei, Vlad Țepeș conducea o mică, dar vitează, armată. Andrei Chiriac, care are și formație de cascador, și-a adunat prietenii cascadori pentru secvențele de luptă, bine coregrafiate și filmate.
     Printre ingredientele atractive ale filmului adăugăm actori cunoscuți în roluri secundare - Ștefan Velniciuc, Maia Morgenstern, Gelu Nițu, Flavia Hojda.
     După avanpremiera din București, Andrei Chiriac a prezentat acest prim episod în mai multe orașe, pregătind și o proiecție cu cel de-al doilea episod. Dat fiind că este vorba despre un serial gândit pentru 36 de episoade, independent, cineastul așteaptă finanțatori interesați.
Imagine: Nicolae Cara
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei chiriac regizor, daniel nuta actor, egregora comoara pierduta film, stefan velniciuc

Opinii: