REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAvanpremieră DokStation 2018: documentarul „Placebo – Alt.Russia”


     Joi, 16 august, începând cu ora 19.30, la DESCHIS Gastrobar (Splaiul Unirii, 160), are loc o nouă proiecție în avanpremiera celei de-a treia ediții DokStation Music Documentary Film Festival.
Prezentat în premieră națională, documentarul Placebo: Alt.Russia (2016, regia Charlie Targett-Adams) este o explorare fascinantă a culturii alternative din marile orașe rusești.
     În preludiul documentarului, iO & Călin preiau sunete din discografia Placebo și a zonelor adiacente muzical și le transformă în sinusoide ante-vizionare.
     Intrare este liberă.
     La aniversarea a 20 de ani de existență, formația britanică Placebo a primit ocazia unică de a concerta în zece orașe din Rusia. Prezentat de basistul Stefan Olsdal, documentarul Placebo: Alt.Russia explorează cultura alternativă din marile orașe rusești.
     În periplul lor prin Rusia, muzicienii britanici se întâlnesc cu artiști, arhitecți și celebrități, descoperind comunitatea locală și energia sa creativă, mai puțin cunoscută. Din Krasnoyarsk, în Siberia și până în St. Petersburg, pe țărmul Mării Baltice, filmul documentează turneul Placebo, interacțiunile cu personaje locale, cultura alternativă efervescentă, precum și emoțiile puternice stârnite de concertele intense marca Placebo.
     A treia ediție DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din București, va avea loc în perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce în fața publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiecții, concerte, evenimente și ateliere pentru copii și tineri, atât în clădiri cu istorie și tradiție, cât și în spații neconvenționale.
     Detalii: www.dokstation.ro // Facebook event
 
(08.08.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: avanpremiera dokstation 2018, dokstation 2018, dokstation music documentary film festival, festival de documentare muzicale, placebo alt russia

Opinii: