REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAvanpremieră de gală “AFERIM!” la Timişoara, 5 martie


Echipa de realizatori a filmului va fi prezentă la avanpremiera de la Timişoara, joi, 5 martie, de la ora 19:30, la Cinema City din Iulius Mall.

     Teodor Corban, Alexandru Dabija şi producătorii Ada Solomon şi Ovidiu Şandor vor participa la proiecţie. 
Biletele pentru acest eveniment pot fi rezervate pe
cinemacity.ro 
Avanpremiera va fi precedată de o conferinţă de presă joi, 5 martie, ora 16:00, la City Business Centre Timişoara, clădirea D, mezanin - Str. Coriolan Brediceanu nr. 10. 
     Avanpremiera de la Timişoara deschide seria proiecţiilor speciale AFERIM! Pe 5 martie, spectatorii timişoreni şi cei din alte 12 oraşe vor putea viziona, în locaţiile Cinema City, cu o săptămână mai devreme faţă de lansarea oficială din 13 martie, lungmetrajul proaspăt premiat la Festivalul Internaţional de la Berlin cu Ursul de Argint pentru cea mai bună regie, trofeu acordat lui Radu Jude. 
Lungmetrajul AFERIM! va rula în cinematografele din România din 13 martie, fiind distribuit de Micro Film, în colaborare cu Parada Film. 
Din distribuție fac parte: Teodor Corban,  Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu,  Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu. 
The Hollywood Reporter a calificat filmul lui Radu Jude drept "o lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, graţie aspectului său uimitor, subiectului actual şi scenariului surprinzător de amuzant”. 
Revista Variety a considerat, la rândul său, că AFERIM! este cel mai reuşit şi cel mai original dintre filmele lui Radu Jude şi a constatat că regizorul român e în continuare preocupat de "jocurile de putere şi de "umilinţele" la care oamenii se supun reciproc. AFERIM!  e o incursiune “excepţională şi extrem de inteligentă într-o perioadă crucială a istoriei, un film în egală măsură inspirat şi furios". “Aferim!”, înseamnă "Bravo!", continuă criticul Jay Weissberg, "un cuvînt folosit cu profundă ironie pe parcursul filmului, dar care îi poate fi adresat, fără nici o urmă de ironie, regizorului". 
AFERIM! este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România. Un film realizat cu sprijinul Cinema City şi al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă. Finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene. Proiect susţinut de Eurimages. Promovare susţinută de UCIN şi ARCUB. 
Detalii : facebook


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ada solomon, aferim, avanpremiera aferim 5 martie, avanpremiera aferim la timisoara, radu jude, teodor corban

Opinii: