REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAtelierul de film documentar Point&Shoot pentru adolescenți vine la Oradea


     La fel ca la Timișoara, atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, în Oradea, la Fundația Comunitară Oradea, Crișul Shopping Center, etaj 1, Comuniteca, prin sprijinul partenerilor locali ai proiectului Fundația Comunitară Oradea și Europe Direct Oradea. 
     Atelierul va fi coordonat de trei tutori, cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Carmen Tofeni (regizoare de film documentar, directoare de imagine), Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine). 
     Atelierul de film le oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei trei tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale. Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic. Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.
Organizator: Asociația One World Romania Co-finanțat de: Administrația Fondului Cultural Național Parteneri: Fundația Comunitară Oradea, Centrul Europe Direct Oradea, KINEDOK Atelierul face parte din proiectul „Educație de film documentar și drepturile omului: One World Romania în țară" și este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. 
     Filmele de la One World România se văd la Oradea!
 În perioada 23 – 25 septembrie 2022, aducem filmele din selecția ediției a 15-a a festivalului de film documentar și drepturile omului One World România pe ecranele din Oradea. Accesul la proiecții este gratuit. Vă așteptăm numeroși: https://www.facebook.com.
Organizator: Asociația One World Romania Co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național Parteneri: Fundația Comunitară Oradea, Centrul Europe Direct Oradea, KINEDOK, Visit Oradea
 
(16.09.2022)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: atelier one world romania la oradea, one world romania 2022

Opinii: