REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAsociația Enkidu organizează două programe de educație alternativă


     Asociația Enkidu derulează și anul acesta două dintre proiectele sale educaționale pentru copii: Caravana Educație prin film și Fața banilor.
     Între 10 septembrie și 19 octombrie, Caravana Educație prin film se întoarce în localitățile fără cinematograf din Județele Brașov, Dolj și Mehedinți. Timp de 27 zile, copiii din 47 de localități vor putea participa gratuit la proiecțiile organizate de Asociația Enkidu.
     Lipsa cinematografelor și a producției autohtone de film pentru copii, inexistența unui sistem de educație alternativ sunt câteva dintre motivele care au generat crearea și implementarea acestui proiect ce se desfășoară constant din anul 2015 și crește de la an la an, adăugând de fiecare data localități noi. Filmele incluse în acest program vorbesc despre bulling, despre afecţiune, situaţii limită ce trebuie depăşite, respect faţă de comunitate şi faţă de ceilalţi, situaţii reale cu care se confruntă zi de zi această generaţie.
     Caravanele de până acum au avut peste 200 de proiecţii, au adunat peste 26 500 de copii din 150 de localităţi diferite.
     Din programul de anul acesta copiii vor putea alege dintre filmele: Lașul (regia Siri Rutlin Harildstad), Cei mai duri din curtea școlii/De tøffeste gutta (regia Christian Lo), După aur în Canada (regia Niels Nørløv Hansen) și Ultimul troll (regia Pjotr Sapegin).
     Anul acesta Caravana este realizată cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și al administrațiilor locale, Administratia Fondului Cultural National, Ambasada Regatului Norvegiei, Ambasada Regatului Danemarcei, Autonom Rent a car.
     Cel de-al doilea proiect derulat de Enkidu este Fața banilor, care prezinte copiilor informații despre personalitățile emblematice pentru patrimoniul cultural național aflate pe bancnotele în circulație.      Proiectul este implementat cu sprijinul Consiliului Județean Brașov și cu susținerea Autonom Rent a car.
(10.09.2019)

Cuvinte cheie: asociatia enkidu, educatie cinematografica gimnaziu, educatie prin film, fata banilor program educatie alternativa

Opinii: