REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Arkadia ShortFest 2016 se pregătește pentru a 3-a ediție


     Cineaștii din 13 țări, de pe 3 continente (Europa, Asia și Africa), și-au înscris scurtmetrajele în cadrul celei de-a 3-a ediții a Festivalului Internațional de Film Arkadia ShortFest.

     Selecția finală a scurtmetrajelor va fi anunțată la finalul lunii iulie și va fi publicată pe site-ul oficial.
     Ediția din 2016 a festivalului va aduce 3 zile de proiecții de film, workshop-uri, expoziții de artă și dezbateri. Arkadia ShortFest propune pentru anul acesta două secțiuni de festival, ambele cu deschidere internațională – una competițională (scurtmetraj studențesc de ficțiune) și una necompetițională (scurt-metraj profesionist de ficțiune, documentar sau animație).
     Publicul va avea șansa de a vedea și la această ediție, în cadrul Arkadia ShortFest, selecții ale celor mai bune scurtmetraje din alte mari festivaluri internaționale. Cele 3 festivaluri partenere de anul acesta sunt KINOdiseea, ÉCU - The European Independent Film Festival și Biarritz America Latină.
     ExpoShort Fest va aduce anul acesta, în atenția publicului iubitor de artă neconvențională, proiectul Art Factory. Timp de 3 zile orașul prahovean va deveni gazda unei expoziții ample, derivată din conceptul curatorial Art Factory, concept inaugurat anul trecut de către Asociația Fără Nume.  Scopul principal al inițiativei Art Factory este revitalizarea spațiilor abandonate și reintegrarea acestora în comunitate.                                                                                                                                                                                                  
     Ediția a 3-a se va desfășura în perioada 2-4 septembrie, în deja binecunoscutul spațiu neconvențional al Uzinelor Camexip (Băicoi, Prahova).
     Detalii: www.arkadiashortfest.ro // Arkadia ShortFest
 

(21.07.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: arkadia shortfest 2016, festival de scurtmetraje ploiești, uzinele camexip

Opinii: