REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAristoteles Workshop prelungește termenul de înscriere


     Perioada de înscrieri la atelierul de film documentar Aristoteles Workshop 2017 va fi prelungită până în data de 20 mai.

     Toți cei interesați să se înscrie sunt invitați să intre pe pagina www.aworkshop.org și să urmeze indicațiile. Dosarul de înscriere trebuie să conțină: CV-ul candidatului, o scrisoare de intenție, un link către un film sau material realizat anterior și o scrisoare de recomandare.
     Cea de-a 12-a ediție a atelierului va avea loc în comuna Bata, din județul Arad, la Pensiunea La Bade Ioane, în perioada 3 iulie - 5 august 2017. Atelierul este organizat de 12 ani de actorul Dan Nuțu, alături de Cristina Hoffman, care a făcut parte din comitetul de selecție al festivalurilor de la Berlin şi Cannes. Principalul expert al ediției de anul acesta va fi documentaristul francez Thierry Garrel.
     Specialiștii care îi vor ghida pe participanții sunt Nino Kirtadze, John Appel și Tania Rakhmanova. Nino Kirtadze este regizoare de film documentar de origine georgiană, cu filme proiectate și premiate la evenimente cinematografice prestigioase, precum Premiile Academiei Europene de Film, Festivalul de Film de la Sundance, Festivalul Internațional de Film de la Cannes sau Toronto. John Appel este regizor de film documentar cu multiple premii și lector la Academia Olandeză de Film şi Televiziune din Amsterdam. Tania Rakhmanova este regizoare de origine rusă, stabilită în Franța, autoarea a peste 20 de documentare pe teme istorice și politice, nominalizată la Premiile Emmy.
     Cei 12 participanții vor lucra în echipe de câte 3 (regizor, operator și monteur) și vor învăța cum să își aleagă subiectele, cum să filmeze și cum să monteze un film, dar și cum să se promoveze, cum să caute distribuitori sau festivaluri internaționale de film. La final, un juriu alcătuit din profesioniști din industrie va alege filmul câștigător al premiului în valoare de 1.500 de euro.
     Detalii: Aristoteles Workshop

(11.05.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: aristoteles workshop 2017, atelier de film documentar, dan nutu, inscrieri atelier, thierry garrel

Opinii: