REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„Ana, mon amour”, în competiția Festivalului de Film de la Ierusalim


     Festivalul Internaţional de Film de la Ierusalim se va desfăşura în perioada 13 – 23 iulie 2017, la Cinemateca din Ierusalim.
     Institutul Cultural Român de la Tel Aviv susține prezența filmului Ana, mon amour (regia Călin Peter Netzer) în competiția internațională, precum și participarea criticului de film Mihai Chirilov la programul de evenimente dedicate profesioniștilor din domeniul cinematografiei organizate în cadrul festivalului, între 14 și 16 iulie.
     Ana, mon amour este analiza unei poveşti de dragoste, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma şi Ana se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.
     Detalii: www.jff.org.il/en
(11.07.2017)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: ana mon amour film, calin peter netzer, festivalul international de film de la ierusalim, institutul cultural roman tel aviv, mihai chirilov

Opinii: