REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



AFF 2017: „Înainte să adorm, îți spun noapte bună”, de Andreea Moisei


     Înainte să adorm, îți spun noapte bună este un documentar personal, prin care Andreea Moisei încearcă să se aproprie și să exploreze relația pe care o are cu tatăl ei. Bărbatul locuiește în Delta Dunării și nu a mai vorbise cu fiica sa de opt ani, la momentul filmării.
     „[…] Noi am avut niște reguli stricte – eu nu filmez nimic din ceea ce tu nu vrei – căci era mai important pentru mine ca el să se simtă bine decât să am acest film. [...] Pentru mine, aparatul de filmat a fost un pretext să mă duc. Poate fără el, nu m-aș fi dus chiar dacă mi-aș fi dorit. M-aș fi dus peste câțiva ani, dar pentru că am avut scopul ăsta de a face un film, m-am dus și am rezolvat atunci”, ne-a spus regizoarea Andreea Moisei în interviul oferit echipei AaRC.
 
      Documentarul este filmul de licență al Andreei Moisei și a fost selectat în competiția Astra Film Festival 2017. Proiecția de la Sibiu a fost urmată de o discuție cu regizoarea.
 
Imagine: Valeriu Ciubotaru
Montaj: Radu Georgescu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andreea moisei, documentare despre tehnologie, inainte sa adorm iti spun noapte buna film, relatie tata fiica

Opinii: