REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmAdolescenții din toată lumea se reunesc la a 6-a ediție Super


     Tinerii pasionați de cinema își dau întâlnire la București în perioada 7-10 iunie, unde vor avea loc proiecții de film la Cinemateca Eforie, petreceri și nelipsita expoziție de artă, la Cazul 101. Deși este făcut aproape în totalitate de adolescenți, Super încurajează oamenii de toate vârstele să vină la festival.
     „Anul acesta am primit peste 1000 de filme din peste 70 de țări și suntem nerăbdători să le vedem împreună pe marele ecran pe cele selectate. Scurtmetrajele abordează teme diverse, de la relații și evenimente cotidiene, până la întâmplări stranii și căutarea sensului vieții”, spun organizatorii.
     În afară de festival, echipa Super a organizat anul acesta primul workshop de poezie,, precum și ateliere de film, fotografie și creative writing.
     Tot anul acesta, festivalul a fost reprezentat în alte 18 orașe din țară și din Republica Moldova de cei peste 20 de ambasadori Super, care au organizat proiecții de film și ateliere.
 
Programul festivalului:
Marți, 5 iunie: ora 20:00- “Supercapitol: Poezii video”- la Macaz- bar, teatru, coop (eveniment pre-festival).
Joi, 7 iunie: de la ora 19:00 – Vernisajul expoziției de artă „Lost & Found”.
Vineri, 8 iunie: de la ora 18:00 deschidem festivalul cu proiecțiile filmelor din Competiția internațională 1; de la ora 20:30 – Competiție: România și Republica Moldova.
Sâmbătă, 9 iunie: de la ora 15:00 – Competiția națională 2; de la ora 20:30 – Competiția internațională 2.
Duminică, 10 iunie: ora 18:00 – Incidental Politics: Proiecție specială cu filme “politice”, în cel mai larg sens al cuvântului; ora 20:30 – Gala de închidere + Festival Friends: Proiecție de filme realizate în proiecte prietene cu festivalul (Workshop-ul de film Super 2017, Super Pitch, workshop-urile Asociației Vira, Let’s Go Digital).
Petrecerile Super 2018 vor avea loc după proiecțiile de film. Mai multe detalii vor fi afișate pe pagina de facebook a festivalului.
     Detalii: www.superfestival.ro
(30.05.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film bucuresti, festival de film facute de adolescenti, festival super

Opinii: