REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de FilmA început cea de-a II-a ediție GreenTech Film Festival


     Ediţia a doua a GreenTech Film Festival a început luni, 12 noiembrie, la Cinema Elvire Popesco din Bucureşti. În deschidere a fost proiectat filmul The Big Short, urmat de un dialog cu publicul alături de Joëlle Toledano, Profesor Emerit de Economie la Universitatea Paris Dauphine şi preşedinta grupului de lucru „Miza blockchain”. Dezbaterea a fost moderată de Constantin Rudnitchi, expert economic şi ziarist.
     Pe 13 noiembrie, va avea loc premiera mondială a celui de-al doilea sezon al documentarului Marte, o producţie National Geographic, în parteneriat cu producătorul Brian Grazer şi regizorul Ron Howard, care dau viaţă unui scenariu în care pământenii devin primii locuitori ai planetei MARTE. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00.
     Prezent în România pentru GreenTech Film Festival, Sergiu Jiduc, singurul explorator român din National Geographic Society vine în sala de cinema pentru a vorbi publicului despre noua eră a explorării, în calitate de cercetător în științele pământului și expert în strategii de dezvoltare sustenabilă. Cercetarea sa se concentrează pe înțelegerea dinamicii dintre sistemul climatic, siguranța resurselor de hrană și apă în zonele montane.
     Din programul festivalului, tot pe 13 noiembrie, face parte şi dezbaterea „Când tehnologia serveşte economia. Criptomonede: mize şi perspective” susţinută de Joëlle Toledano, în prezenţa altor specialişti români în domeniul economiei. Evenimentul va avea loc în Atriumul Institutului Francez din Bucureşti, începând cu ora 19.00.
     Ziua de miercuri, 14 noiembrie, include proiecţii de film documentar care aduc în atenţia spectatorilor imaginea omenirii de peste 25 de ani, aşa cum o prezintă istoricul israelian Yuval Noah Harari în Oameni, Zei şi Tehnologie, cum funcţionează tehnologia online (Viitorul creat de noi) şi crearea de conţinut video (YouTube, Vloggeri şi Tu).
    Din program mai fac parte şi atelierele MiniGreenTech, dedicate elevilor. Aceştia vor putea învăţa despre importanţa reciclării prin demonstrații în care doze din aluminiu, PET-uri şi textile sunt transformate în obiecte ce pot fi refolosite, dar şi despre programare, robotică şi realitate virtuală.
     Detalii: www.greentechfilmfestival.ro
(13.11.2018)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: festival de film elvira popescu, greentech film festival, marte documentar national geographic

Opinii: