REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Toto și surorile lui”, selectat la Premiile Academiei Europene de Film


     Toto și surorile lui este unul dintre cele 15 documentare înaintate de comisia de profesioniști EFA Documentary Selection Committee către cei 3000 de membri ai AEF spre a fi votate pe lista scurtă a secțiunii.

     Toto și surorile lui, regizat de Alexander Nanau și produs de HBO Europe și Strada Film, în coproducție cu Alexander Nanau Production, a avut o traiectorie de festival fulminantă și a devenit în scurt timp unul dintre cele mai premiate documentare făcute în România ultimilor ani. Filmul și-a început cariera în septembrie 2014 la Festivalul de Film de la San Sebastian. De atunci, a fost prezent cu succes la numeroase festivaluri importante din Europa și din lume, precum International Film Festival Rotterdam, Tribeca Film Festival, Melbourne Film Festival, Guadalajara International Film Festival. Filmul a câștigat Golden Eye for Best International Documentary Film la Zurich Film Festival, Best Documentary la Warsaw Film Festival, Silver Eye Award for best feature-length documentary la Jihlava IDFF, The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Verdi, Honorary Mention from the Main Jury la DOK Leipzig, premiul publicului la Festival dei Popoli, Florența, Grand Prix du Jury Long Metrage Europeen, Premiers Plans Angers, Heart of Sarajevo pentru cel mai bun documentar internațional.
     O poveste universală despre legături de familie și noi începuturi, documentarul surprinde un fragment dintr-un tablou complex. Toto și surorile lui este un documentar observațional de lungmetraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București și spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana și Andreea) nevoiți să se împace cu lipsa mamei și să se maturizeze înainte de vreme. Filmul prezintă copilăria atipică a celor trei și încercările lor de a înlătura obstacolele din drumul către o viață mai bună.
     Toto și surorile lui este disponibil pe HBO Go.



Galerie Foto

Cuvinte cheie: alexander nanau, european film academy, hbo europe, premiile acadamiei europene de film 2015, strada film, toto si surorile lui film

Opinii: