REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Premii la Sarajevo 2015 pentru cineaștii români


Delegația României la Sarajevo Film Festival 2015 a avut reprezentanți în toate secțiunile. Mai multe proiecte au primit premii.

     Proiectul Soldații a câștigat Premiul Cinelink "Living Pictures Service Award" la Festivalul de Film de la Sarajevo. Filmul regizat de Ivana Mladenovic și produs de Ada Solomon a fost premiat și la Transilvania Film Festival în acest an cu Transilvania Pitch Stop Development Award. Scenariul e adaptarea romanului omonim scris de Adrian Șchiop.
     Proiectul Fixeur, regizat de Adrian Sitaru, producător Anamaria Antoci pentru 4Proof Film, a câştigat Premiul The Post Republic, contribuţie non financiară sub forma serviciilor de postproducţie, în valoare de 50.000 euro. 
     Alexander Nanau a câștigat Heart of Sarajevo pentru Cel mai bun documentar cu filmul Toto și surorile luiprodus de Strada Film, Alexander Nanau Production si HBO.Premiul în valoare de 3000 euro este oferit de Departamentul Federal pentru Afaceri Externe din Elveția.
În secțiunea Best Pack & Pitch Award (Talents Sarajevo Pack & Pitch), Anda Pușcaș a câștigat Best Pitch, în valoare de 4000 euro (servicii oferite de Studioul Chelia), cu proiectul Sol / Messenger.
La aceste premii se adaugă cele câștigate de Alexandru Belc pentru documentarul Cinema, mon amour – CAT&Docs Award (2000 euro) și Croatian Radiotelevision Award (2000 euro).
Juriul Festivalului de Film de la Sarajevo, prezidat de Călin Peter Netzer, i-a acordat Trofeul Heart of Sarajevo, în valoare de 16.000 euro oferiți de Consiliul Europei, lungmetrajului Mustang, regizat de Deniz Gamze Ergüven, o coproducție Turcia-Franța-Germania-Qatar.
Detalii: sff.ba
 


Galerie Foto

Cuvinte cheie: adrian sitaru, alexander nanau, ivana mladenovic, sarajevo film festival 2015

Opinii: