REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



8 filme provocatoare în secțiunea „Exploratorii” la HipTrip Travel Film Festival


     Ajuns la a treia ediție, HipTrip Travel Film Festival (27-30 octombrie) își continuă misiunea de a inspira și încuraja spectatorii să se transforme în visători și chiar exploratori. Anul acesta, secțiunea „Exploratorii” aduce la București opt filme provocatoare, selectate de criticul de film Cătălin Olaru.
     Cu ocazia Zilei Mondiale pentru Patrimoniul Audiovizual, la Cinemateca Union va fi difuzat clasicul Nesfârșita vară / The Endless Summer (SUA, 1966, r: Bruce Brown), cel mai cunoscut film despre surf,  realizat cu un buget de 50.000 de dolari, care a reușit să aibă încasări de peste 35 de milioane de dolari.
Despre Stand Up Paddle în Danemarca aflăm dintr-un documentar premiat la Llanberis Mountain Film Festival. Peval / Standing on Wather va fi prezentat la București în prezența regizorilor Peter Alsted și Kristoffer Hegnsvad.
     Ca în fiecare an, HipTrip Travel Film Festival își trimite spectatorii în vacanță. Cei care își vor cumpăra bilet la Standing on Water își iau „viza de cinefil” şi pot pleca de la cinematograf direct într-o aventură cu destinație necunoscută. Compania aeriană Blue Air oferă biletele de avion, iar portalul de rezervări turistice Vivolis.ro face cinste cu cazarea la destinația finală.          
     Cu 5 premii ale publicului în festivaluri internaționale și numeroase alte trofee, documentarul Solidream (Franța, regie: Brian Mathé, Morgan Monchaud, Siphay Vera) spune povestea a trei prieteni care își urmează visul de a străbate lumea pe bicicletă și se aventurează într-o călătorie de 54.000 de kilometri. Spectatorii prezenți la această proiecție vor avea ocazia de a câștiga un premiu oferit de www.pinguineala.ro care constă într-un set format din tricou + geantă + ochelari de soare cu ramă din bambus, numai bune pentru călătorie.
     Tânărul fotograf  Gabriel Alexe s-a specializat în ultimii ani în fotografie stradală și susține un workshop foto în cadrul Hip Trip. Workshopul va avea loc la Librăria Hecate (Strada Doctor Paleologu 26, București), pe 30 octombrie, de la ora 15,00.
     HipTrip Travel Film Festival (27-30 octombrie, Cinema Eforie și Cinemateca Union) este un festival dedicat cinefililor dependenți de călătorii, un proiect organizat de Fundația OVI. Partener instituțional: Arhiva Națională de Filme
Detalii: hiptrip.ro / facebook
 
 
(19.10.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: catalin olaru, hiptrip travel film festival 2016, solidream film

Opinii: