REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



“Toto şi surorile lui”, premieră la HBO, în 18 decembrie


Documentarul produs de HBO Europe şi Strada Film, în coproducţie cu Alexander Nanau Production, şi regizat de Alexander Nanau, este programat la HBO în 18 decembrie, de la ora 20:00.


     Toto şi surorile lui face parte dintr-un program HBO pentru 18 decembrie, cu 6 premiere româneşti.
Documentar observaţional de lung metraj, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti, este o poveste universală despre legături de familie şi noi începuturi. Totonel (10 ani) şi surorile lui, Andreea (14 ani) şi Ana (17 ani), aşteaptă ca mama lor să se întoarcă de la închisoare. Pe măsură ce cresc, fiecare dintre ei învaţă cum să supravieţuiască pe cont propriu, sperând că mama lor se va întoarce şi familia se va reuni. 
Premiera internaţională de la Festivalul de Film de la San Sebastian a fost urmată de numeroase selecţii şi premii în festivalurile de film din toată lumea. 
Toto şi surorile lui a câştigat Premiul The 10th Zurich Film Festival’s Golden Eye for Best International Documentary Film, apoi Premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul de la Varşovia. 
Juriul Festivalului Internaţional de Film Documentar Jihlava i-a acordat Premiul Silver Eye pentru cel mai bun documentar de lung metraj, iar la Festivalul DOK Leipzig a câştigat The Prize of the Ecumenical Jury, The Prize of the Trade Union Ver.di şi Honorary Mention acordată de juriu. Filmul a intrat şi în selecţia Festivalului this human world de la Viena.
În urmă cu doar câteva zile, la Festival dei Popoli de la Florenţa, eveniment dedicat documentarelor, filmul a primit Premiul publicului.

 


Cuvinte cheie: alexander nanau, alexander nanau production, documentare romanesti, hbo romania, strada film, toto si surorile lui

Opinii: