REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Paşaport de Germania”, premiera lunii noiembrie la HBO


Documentarul regizat de Răzvan Georgescu şi produs de Hi Film, Februar Film şi HBO a avut premiera în cinematografe la Astra Film Festival 2014. Premiera la HBO este în 27 noiembrie.

Paşaport de Germania / Trading germans (90 min.) prezintă povestea celui mai amplu negoţ de oameni din Europa secolului XX: vânzarea organizată, sistematică a întregii populaţii germane din România către statul Republica Federală Germania. Documentarul se axează pe istoriile personale ale celor direct afectaţi de acest transfer. 
Un alt documentar în programul lunii noiembrie la HBO este Omul pasăre, realizat de Alexandru Mavrodineanu şi Mihai Grecea, care a avut premiera în octombrie. Rămâne în grilă şi Anul Dragonului (2013), realizat de Adina Popescu şi Iulian Manuel Ghervas. 
Dintre lungmetrajele româneşti care au avut deja premiera la HBO, dar au rămas în program sunt O vară foarte instabilă, regizat de Anca Damian, şi Roxanne, regizat de Valentin Hotea. 
Dintre scurtmetrajele româneşti este difuzat şi în noiembrie The Walk / Plimbare, regizat de Mihaela Popescu, cu Valeria Seciu şi Sergiu Costache.
Detalii: www.hbo.ro

 

Cuvinte cheie: documentare romanesti, filme romanesti la hbo, hbo romania, pasaport de germania, program hbo noiembrie

Opinii: