REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Avanpremiera „Planşa” la Festivalul de Film CineVil


     Ediţia a IV-a a evenimentului (25-27 iulie) se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea, în Parcul “Mircea cel Bătrân”.

Filme româneşti noi sunt proiectate în aer liber, de la orele 19:15. Asociaţia Fabrica de Evenimente, cu sprijinul Primăriei Râmnicu Vâlcea şi al  Centrului Naţional al Cinematografiei, este organizatorul festivalului. Vizionările sunt urmate de discuţii cu membrii din echipa de realizatori a filmului. 
Lungmetrajul Planşa, prezentat la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons (februarie 2014), are o avanpremieră specială, în prezenţa regizorului Gheorghe Andrei şi a producătorului Dan Chişu, în 27 iulie. 
Directorul festivalului Constantin Fugaşin, criticul de film Irina Nistor şi primarul Gigi Matei deschid spectacolul din prima seară, când sunt programate scurtmetraje realizate de cineaşti vâlceni de la Televiziunea Etalon şi filmul Closer to the Moon, al lui Nae Caranfil. 
În 26 iulie sunt proiecţii cu Sunt o babă comunistă, la care este invitat regizorul Stere Gulea, iar de la orele 23:00 cu #Selfie, la care sunt invitaţi regizoarea Cristina Iacob şi actorul Vlad Logigan. 
Programul din seara de 27 iulie are scurtmetraje produse de Televiziunea Riviera din Râmnicu Vâlcea, filme studenţeşti produse de UNATC şi avanpremiera lungmetrajului Planşa, cu Olimpia Melinte şi Silvian Vâlcu în rolurile principale. 

Cuvinte cheie: closer to the moon, festival cinevil ramnicu valcea, filme romanesti, plansa, selfie, sunt o baba comunista

Opinii: