REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



Rodica Lazăr, Andrei Creţulescu şi Dorian Boguţă despre “Kowalski” şi alte lucrări cinematografice


     În afară de sutele de filme pe care poţi să le vezi la TIFF, e important să întâlneşti oameni, să afli poveşti. Zilele Filmului Românesc au adus propuneri interesante şi premiere naţionale. 

     Trei scurtmetraje despre care s-a vorbit în ultima vreme au avut prima vizionare, chiar şi pentru autorii lor, pe 4 iunie: Să mori de dragoste rănită, regia Iulia Rugină, O Lume Nouă, regia Luiza Pârvu, şi Kowalski, regia Andrei Creţulescu.  
Realizatorii au participat la proiecţie şi au stat de vorbă cu publicul. Rodica Lazăr, Andrei Creţulescu şi Dorian Boguţă ne-au povestit şi nouă despre filmul lor, dar şi despre alte proiecte.      
     Kowalski este partea a doua dintr-o posibilă trilogie a prieteniei. În 2013 apare Bad Penny (12 minute), producţie Kinosseur, un scurtmetraj scris şi regizat de Andrei Creţulescu, cu trei personaje: Dorian Boguţă, Şerban Pavlu, Andi Vasluianu. Povestea e filmată de Andrei Butică şi montată de Cătălin Cristuţiu. Aceeaşi echipă revine în 2014 cu Kowalski (18 minute), tot o poveste cu trei personaje, la care se adaugă, într-o neobişnuită formulă cinematografică, un personaj secundar feminin, pe care Rodica Lazăr l-a acceptat necondiţionat.      Ambele filme sunt producţii independente, scrise şi regizate de Andrei Creţulescu, care şi-a asumat trecerea de la statutul de critic de film la cel de realizator. Rodica Lazăr şi-a asumat rolul din prietenie şi pentru că i-a plăcut Bad Penny, iar Dorian Boguţă este el însuşi regizor şi producător independent, aşa că înţelege importanţa susţinerii unui proiect în care crezi. 
Imagine: Iulia Voicu


Galerie Foto

Cuvinte cheie: andrei cretulescu, dorian boguta, kowalski, rodica lazar, tiff 2014

Opinii: