REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Closer to the Moon”, premiera lunii iulie la HBO


     Filmul lui Nae Caranfil este, fără îndoială, un succes de box office în România şi nu e de mirare că ajunge atât de repede în programul HBO. Closer to the Moon este premiera românească a lunii iulie. Pachetul important de lungmetraje, documentare şi scurtmetraje româneşti este punctul de interes pentru noi.
Un film pe care trebuie să-l vedem este A Long Story/Marea Neagră, o co-producţie Olanda-România, regizat de Jorien van Nes. Povestea unui român plecat de acasă pentru a munci în străinătate şi a familiei lui se desfăşoară în Olanda şi România. Din distribuţie fac parte Ioana Flora, Andi Vasluianu, Alina Berzunţeanu şi copilul Victor Copariu.   
Rămân în programul HBO filme care au avut premiera în lunile anterioare: O vară foarte instabilă, regizat de Anca Damian (Premiile UCIN 2014 pentru Regie, Montaj şi Muzică), Domestic, regizat de Adrian Sitaru (Premiile UCIN 2014 pentru Regie, Scenariu, Imagine, Scenografie), Domnişoara Christina, regizat de Alexandru Maftei, Déjà Vu, regizat de Dan Chişu, cu Ioana Flora în rolul principal, La limita de jos a cerului, regizat de Igor Cobileanski (Premiul Gopo pentru Debut).   
Aşa cum ne-a obişnuit, HBO România susţine producţia şi difuzarea documentarelor şi a scurtmetrajelor româneşti.
În luna iulie, sunt programate documentarul Gone Wild, regizat de Dan Curean, despre hergheliile de cai sălbatici din Delta Dunării, dar şi scurtmetrajele Fotografii de familie, regizat de Andrei Cohn, cu Gheorghe Ifrim şi Rodica Lazăr, şi Plimbare, regizat de Mihaela Popescu, cu Valeria Seciu în rolul principal.
 
 

Cuvinte cheie: closer to the moon, deja vu, domestic, o vara foarte instabila, programul hbo

Opinii: