REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film„O vară foarte instabilă” şi „Al doilea joc” la Festivalul de Film East End de la Londra


    
      
     
     Festivalul de Film East End (13-25 iunie), cel de-al doilea festival de film ca mărime din Londra şi unul dintre cele mai curajoase, ca propunere de program, din întreaga Mare Britanie, are în program două filme româneşti, despre care s-a vorbit mult în ultima vreme: Al doilea joc, în regia lui Corneliu Porumboiu, şi O vară foarte instabilǎ, în regia Ancăi Damian (Premiul UCIN pentru regie). 
Institutul Cultural Român din Londra sprijină participarea filmelor şi a cineaştilor români la Festivalul East End şi a celor două premiere britanice.
Al doilea joc are ca punct de pornire meciul dintre echipele FC Dinamo şi FC Steaua din iarna anului 1988, partidă disputată pe o ninsoare abundentă şi arbitrată la centru de tatăl regizorului, Adrian Porumboiu. Al doilea joc, care a primit, de curând, Premiul pentru cel mai bun film românesc la TIFF, are proiecţia în această seară, 19 iunie, la Rich Mix. 
O vară foarte instabilă, cel mai recent film al regizoarei Anca Damian, spune povestea lui Daniel, un scoţian care, dintr-un joc al imaginaţiei, se lasă prins într-un complicat triunghi amoros, într-o lume pe care nu o înţelege prea bine. Povestea de dragoste este o coproducţie Romania/Cehia/Suedia/Marea Britanie şi are premiera britanică în 21 iunie.
Regizoarea Anca Damian şi actriţa Ana Ularu vor fi prezente în sala de proiecţie de la Rich Mix, cunoscutul centru cultural din estul Londrei, pentru a vorbi despre film cu publicul.
Detalii: www.icr-london.co.uk.

Cuvinte cheie: al doilea joc, anca damian, corneliu porumboiu, festivalul east end londra, o vara foarte instabila, premiera britanica

Opinii: