REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film5 scurtmetraje românești și un concert The Kryptonite Sparks, pe 20 august


     Sâmbătă, 20 august, va avea loc evenimentul „Un cvintent de scurtmetraje sub clar de lună” la Clubul Țăranului, la ora 19.00.
     În această seară specială, vor fi proiectate cinci scurtmetraje realizate de regizori tineri și entuziaști, care vor participa ulterior la Q&A cu publicul. La final, cei de la The Kryptonite Sparks vor susține un concert.
     Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.
     Regizorul Dan Iliuță are două scurtmetraje în calupul de sâmbătă. Acțiunea filmului Crochiu (2016) se petrece într-o minunată gărdină, o sursă de inspirație inepuizabilă; într-o casă din 1920, un pictor încearcă să afle dacă este singur sau nu. Ziua când am dat de aripi spune o poveste sinceră despre copilărie, teamă și dragoste ai cărei protagoniști sunt un bunic și nepoata lui. Conștienți de apropierea inevitabilă a despărțirii lor, cei doi se decid să pornească într-o excursie cu cortul, care se schimbă peste noapte într-o buclă de neprevăzut și aventură.
     SPID (2016, regia Bogdan Mureșanu) pune spectatorilor întrebarea: Ce se întâmplă dacă un șofer de taxi disperat vrea să se sinucidă în timp ce doi pasageri speriați sunt blocați pe scaunele din spatele taxiului?
     Deasupra tuturor (2016, regia Victor Cioabă și Iacob Paștina) urmărește povestea unui om vârstnic, pasionat de Univers, care merge la planetariu pentru a fi martor la o aliniere rară de planete. Către final, are parte de o experiență ce îi taie respirația.
(19.08.2016)


Galerie Foto

Cuvinte cheie: clubul taranului, dan iliuta, scurtmetraje romanesti, un cvintet de scurtmetraje sub clar de luna

Opinii: