REVISTĂ ONLINE EDITATĂ DE UNIUNEA CINEAȘTILOR DIN ROMÂNIA

Premiul pentru publicistica 2015 al Asociatiei Criticilor de Film



„Sunt o babă comunistă” la Seghedin


     Filiala Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta participă pentru prima dată la Zilele Filmului Francofon la Seghedin, eveniment cinematografic organizat în perioada 14-16 martie 2014 şi inclus în „Festivalul Francofoniei” din Ungaria.
 Filiala Seghedin a ICR Budapesta continuă colaborarea cu Alianţa Franceză şi Centrul Universitar Francofon din localitate şi proiectează  filmul artistic Sunt o babă comunistă, regizat Stere Gulea, pe 16 martie 2014, de la ora 18.15, în sala Balázs Béla a Cinematografului „Belvárosi Mozi”.
Prezentat în premieră în Ungaria în 1 martie 2014 de către ICR Budapesta, Sunt o babă comunistă este cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu un scenariu semnat de regizor şi de scriitorul Lucian Dan Teodorovici, pe baza romanului omonim al lui Dan Lungu. Volumul a fost publicat în 2008 în traducerea maghiară a Gabriellei Koszta la Editura Jelenkor, prin intermediul programului TPS (Translation and Publication Support Programme) al Institutului Cultural Român. 
Despre filmul său, Stere Gulea spune că spectatorii trebuie "să se aştepte la ceva ce e puţin mai rar în filmul românesc din ziua de azi: normalitate, haz, oameni care ţin unul la altul, care au un simţ al solidarităţii dezvoltat. Sunt o babă comunistă e un film cu oameni normali, simpli, care ne face să vedem că lumea nu e plină doar de neajunsuri.”
Din distribuţie fac parte actorii Luminiţa Gheorghiu, Marian Râlea, Anca Sigartău şi Ana Ularu.
 

Cuvinte cheie: ana ularu, institutul cultural roman, luminita gheorghiu, stere gulea, sunt o baba comunista

Opinii: